prva strana

Četvrtak, 2. Maj 2024.

Revija KOLUBARA - Januar 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

kalendar

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Zastave na pola koplja

Branko Vićentijević

Dan žalosti

– Neusvajanju budžeta prethodila je javna rasprava u velikoj sali SO Valjevo. Građana, uglavnom predstavnika mesnih zajednica, bilo puno. Traženo više novca za fabriku vode u Valjevskoj
Pobrkani lončići
Dokle se došlo u kalamburu zvanom koalicija na vlasti, ispričao je novinarima sam Dobri Doktor: „Došao Dragoljub Karić u Valjevo, samo što se nismo izljubili iako on izgleda i ne zna u kojoj sam partiji. Naobećava čovek, pa na kraju veli - Moramo rušiti ovu vlast! A ja (iz Nove Srbije), predsednik Opštine!”

Podsećanja radi, svojeveremno su Veljo (Ilić) i Bogoljub Karić, nekako u vreme formiranja lokalne koalicije, potpisali protokol o saradnji Nove Srbije i Pokreta snaga Srbije. Kao što su osnovali i zajedničku asocijaciju srpskih domaćina. A sad Veljo bratu Bogoljubu uzeo „Mobtel”...
Kamenici, rešavanje ekoloških problema u Divcima, zbrinjavanje Roma... Najžešći kritičar Dobrog Doktora i njegovih saradnika „foteljaša” bio Srba Đokić, penzionisani vozač sa Petog puka. Opaučio je gradonačelnika, iz brka u brk, kao ono 2001. godine, u Domu kulture, Tomu Milanovića i Žarka Kovača (DS) pred pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem u kampanji „Srbija na dobrom putu”. Nešto blaži bio je g. Jevtić iz MZ „Nada Purić”, koji je tražio asfalt za gradsko naselje „Sretena Dudića”, ali je čorbu dodatno zapržio Milan R. Tošić, koji je pitao „koja je razlika između šumskih razbojnika i ministra finansija Mlađana Dinkića, koji u budžet otima novac osiromašenog naroda”.

A kada se drugarica menadžerka Divna povukla sa te funkcije, opštinske činovnike je telefonom navodno nazvao g. Ratko Đokić - Đole „Kifla” i pitao zbog čega državne zastave nisu istaknute na pola koplja! Đokić je inače „spona” Valjevske opštine i menadžmenta „Gorenja” u poslovima izgradnje fabrike aparata za domaćinstvo, radovi bi trebalo da počnu u martu 2006, i Distributivnog centra za zemlje Balkana.